Residence

Les Belles Heures

Zwembad met jetstreams

Omgeven door olijfbomen bevindt zich het verwarmde zwembad.

Het warme water verhoogt extra de bloedcirculatie en zorgt ervoor dat de bloedvaten worden verwijd. Afvalstoffen worden hierdoor beter afgebroken en er vindt sneller herstel van spieren en weefsel plaats.

In het zwembad zijn op vier verschillende hoogten jetstreams geïnstalleerd. Deze geven een heerlijke ontspannende massage van nek tot voeten. Zij geven door het gecombineerde effect van warmte, massage en drijfvermogen een genezende werking bij hoofdpijn, chronische rug-, nek- en schouderklachten en gewrichtspijn.DSC 0931 1280x850

Voor mensen met veel stress en gespannen spieren is zwemmen een zeer geschikte sport. Bij rugklachten kan zwemmen verlichting bieden. Ook wordt zwemmen aangeraden bij mensen met rsi-klachten.

In een zwembad vermindert het drijfvermogen van het water het lichaamsgewicht met ruim 90%, wat ervoor zorgt dat de druk op gewrichten en spieren wordt verlicht. Hierdoor wordt pijn in ledematen, spieren en ook reumatische pijn of symptomen van suikerziekte verminderd.

Één uur baantjes zwemmen verbrandt ongeveer 500-700 kcal. Bij zwemmen beginnen gelijk calorieën te verbranden, maar dat zijn vooral koolhydraten. De vetten worden pas aangesproken na ongeveer 25 minuten zwemmen.

De jetstreams hebben een zeer positieve effect op het verminderen van cellulitis.