Residence

Les Belles Heures

Beleef rust in je gedachten!

Op de Résidence geven we graag onze aandacht aan het welbevinden van onze gasten.

Wellness Lifestyle is een levenstijl gebaseerd op rust, harmonie, een gezonde work/life balans en goede leef-, bewegen en eetgewoontes.

Al deze gewoontes zijn relatief makkelijk toe te passen en vraagt discipline, maar...de grootste uitdaging voor veel mensen is om je gedachten tot rust te laten komen
De meeste mensen leven constant in hun hoofd – in hun gedachten. Het overgrote gedeelte van deze gedachten gaat over de toekomst of verleden. 
Een heerlijke manuele massage en goede wandeling geeft ontspanning en rust in je hoofd. Maar hier moet je tijd voor (kunnen) vrij maken.
Iets wat op ieder moment kan en bovendien niets kost is Mindfulness ofwel ‘leven met volle aandacht’. Met mindfulness ga je aandacht richten op wat er nu is. Je laat even alle gedachten voor ‘straks’ of ‘morgen’ varen, en houd je bezig met wat je nu aan het doen bent. Mindfulness is genieten van het ‘nu’!
 Kopie van 2019 10 France Provance Les Belles Heures 4
Om nog meer en beter te leren genieten van het nu, en om de nog aanwezige onrust in je gedachten te begrijpen, is de retreat die door Leonard Jacobson wordt gegeven op Les Belles Heures een aanrader en daarnaast een speciale ervaring.
Leonard, al 40 jaar Presence Teacher, heeft diverse boeken geschreven onder andere ook in het Nederlands het boek: Reis naar het NU.  De retreat is uniek in Europa en wordt door vele buitenlanders bezocht.  

Het realiseren dat je gedachten niet ‘de werkelijkheid’ is; en het is niet de realiteit die telt, maar hoe je de realiteit ervaart! kan reeds al een bevrijdend inzicht geven op je leven en welzijn. 

Door met je aandacht in het hier en nu te zijn, worden negatieve (geconditioneerde) gedachtepatroon doorbroken. De kwaliteit van leven neemt toe. 

We staan open voor het faciliteren van (groeps)activiteiten, workshops, retreats waar rust en persoonlijke ontwikkeling plaatsvindt en het welzijn van de mens wordt bevorderd.