Residence

Les Belles Heures

nieuwsbrief

Nieuwsbrief december 2022

 
Beste gasten,

In deze nieuwsbrief vermelden we de bijzonderheden in 2022 en de ontwikkelingen in 2023. 

We eindigden de nieuwsbrief van 2021 met de hoop dat Covid minder op de agenda zou komen staan in 2022. Maar begin 2022 waren er nog veel zorgen met de opkomst de omicron. Wederom wisten we weer niet hoe het jaar zou gaan verlopen en of we weer veel annulaties zouden krijgen. 

Gelukkig bleek dat niet geval te zijn en hadden we na twee jaar eindelijk weer een ‘normaal’ jaar. 

Dat betekende dat de beperkingen zoals de anderhalve meter afstand, de mondkapjes in de winkels, de QR code etc niet meer nodig waren. 

Er heerste dan ook weer een ouderwetse gezellige informele sfeer op het park. 

De aanpassingen bij de villa zoals de uitbreiding van de tuin, een nieuw terras en een kiosk werden door de terugkerende gasten opgemerkt. 

Ook de aanpassing van woning 5, een overkapping voor de auto en een groot schuifraam met een extra toegang tot de woning, werd opgemerkt. 

De aansluiting op de glasvezelkabel maakte het in 2022 mogelijk om alle tv’s van een chromecast te voorzien om naar de favoriete kanalen te kijken (eigen streamingdiensten, YouTube, Netflix etc). 

Wat 2022 zal kenmerken was de lange droogte en de hoge temperatuur. We kwamen zelfs op de Belgisch radio die ons vragen stelden over de droogte (ze hadden gehoord dat er dorpen waren in de Provence die geen water meer hadden)

Onze waterputten kwamen op één na droog te liggen. 

Het zwembad werd vaker en tot laat in de avond gebruikt voor de noodzakelijke verkoeling.   

De airco’s waren onmisbaar dit jaar en hebben vele overuren gedraaid.  

Helaas is de opbrengst van de olijfolie minimaal en zullen wij dit jaar geen olijfolie maken. 

Na twee jaar geen kunst te hebben aangeschaft om de tuin aan te kleden, kwam de 3 meter hoge Pegasus op ons pad. 

Een bijzonder knap stuk laswerk van metalen onderdelen, gemaakt door een gehandicapte Marokkaanse kunstenaar. 

De happy hour’s, de fête du jardin (o.a. tapas, kok Alain, wijn/kaas, pizza etc), de wijnavonden en de manuele massages waren zeer in trek.  

Wij hebben volop genoten van de gezellige momenten die we met vele gasten hadden. De biografie, de levensreis van Eric, werd door vele gasten opgemerkt en leidde tot leuke reacties en interacties. 

Voor 2023 zijn er al veel reserveringen binnengekomen en het ziet er naar uit dat we weer vele bekenden, maar ook nieuwe gezichten gaan ontmoeten.  

Er vinden in de winter weer een aantal werkzaamheden plaats. Zo zal achter de villa een nieuwe entree worden gemaakt om de auto in de schaduw te kunnen parkeren.   

Op 29 april gaan de poorten weer open. We kijken er naar uit om velen van jullie weer te ontvangen. 

 

Met een warme groet,

Heleen en Eric