Residence

Les Belles Heures

Massages

Onze masseuse, Claudine, geeft reeds 30 jaar diverse soorten massages. Het betreft  ontspanningsmassage, sportmassage, voetzoolreflexmassage, intuïtieve massage, of massages die afgestemd worden op de lichamelijke klachten van de cliënt.

Het resultaat van een massage zijn onder andere;
- betere doorbloeding van de spieren, herstel spierweefsel
- bevordert diepere ademhaling, meer zuurstof voor lichaam & geest
- verbetering van de hartslag
- afvoer van afvalstoffen
- bewustwording van lichaam en lichaamshouding
- betere stofwisseling
- bevordering van het zelfhelend vermogen van het lichaam
- lichamelijke en geestelijke ontspanning
- activering van het zenuwstelsel, versterking immuunsysteem/ weerstand
- daling stresshormonen (adrenaline en cortisol)

De reacties van de vele klanten die sinds begin mei 2014 een massage hebben ontvangen van Claudine zijn zeer positief. Ieder ervaart een heerlijke rust en ontspanning; bij sommige waren de lichamelijke klachten verminderd. 

Sinds kort wordt door Claudine ook stoelmassage gegeven.
Een stoelmassage is een laagdrempelige manier om kennis te maken met massage. Hierbij wordt alleen het bovenlichaam gemasseerd met de kleren aan. De stoelmassage is zeer geschikt om arm, nek en schouderklachten te behandelen. Een stoelmassage wordt gegeven op een speciale ergonomische stoel. Er komt geen olie aan te pas. Tijdens de massage oefent de masseur druk uit met de ellebogen, handen, handpalmen en vingers op hoofd, nek, rug, schouders, armen en handen, waardoor blokkades worden opgeheven en zwakke plekken worden versterkt. Het lichaam komt daardoor weer goed in balans. Ook bevordert het de energiedoorstroming en versoepelt het de spieren en gewrichten. Stoelmassage is niet bedoeld ter behandeling van medische klachten maar vermindert en voorkomt klachten zoals RSI en symptomen van stress. De massage tijd bedraagt ongeveer 20 minuten.

Alhoewel Claudine Engels spreekt en u natuurlijk uw gewenste massage kan kenbaar maken, kan u er ook voor kiezen dat zij een massage geeft die het beste bij u van toepassing is. Claudine voelt vrij snel aan waar de blokkades in het lichaam zitten en zal in overleg met u haar massage daarop afstemmen.

Vaak geeft ze tijdens of na de massage informatie die de gezondheid van de cliënt kunnen verbeteren of informatie over de mogelijke oorzaak van de lichamelijke klacht.