Residence

Les Belles Heures

Beleef rust in je gedachten!

Op de Résidence geven we graag onze aandacht aan het welbevinden van onze gasten.

Wellness Lifestyle is een levenstijl gebaseerd op rust, harmonie, een gezonde work/life balans en goede leef-, bewegen en eetgewoontes.

Al deze gewoontes zijn relatief makkelijk toe te passen en vraagt discipline, maar...de grootste uitdaging voor veel mensen is om je gedachten tot rust te laten komenDe meeste mensen leven constant in hun hoofd – in hun gedachten. Het overgrote gedeelte van deze gedachten gaat over de toekomst of verleden. 
Een heerlijke manuele massage en goede wandeling geeft ontspanning en rust in je hoofd. Maar hier moet je tijd voor (kunnen) vrij maken.
Iets wat op ieder moment kan en bovendien niets kost is Mindfulness ofwel ‘leven met volle aandacht’. Met mindfulness ga je aandacht richten op wat er nu is. Je laat even alle gedachten voor ‘straks’ of ‘morgen’ varen, en houd je bezig met wat je nu aan het doen bent. Mindfulness is genieten van het ‘nu’!
 
Om nog meer en beter te leren genieten van het nu, maar ook om de nog aanwezige onrust in je gedachten te begrijpen, is het volgen van een retreat die door Leonard Jacobson wordt gegeven. Deze retreat is regelmatig op Résidence les Belles Heures en is een speciale ervaring.
Leonard, al 40 jaar Presence Teacher, heeft diverse boeken geschreven onder andere ook in het Nederlands het boek: Reis naar het NU.  20191008 093939 deel

De retreat is uniek in Europa en wordt door vele buitenlanders bezocht.  

Het realiseren dat je gedachten niet ‘de werkelijkheid’ is, kan een bevrijdend inzicht zijn. 

Door met je aandacht in het hier en nu te zijn, worden negatieve (geconditioneerde) gedachtepatroon doorbroken. De kwaliteit van leven neemt toe. 

 

We staan open voor het faciliteren van (groeps)activiteiten, workshops, retreats waar rust en persoonlijke ontwikkeling plaatsvindt en het welzijn van de mens wordt bevorderd.