Residence

Les Belles Heures

Tips

Tips

Files voorkomen bij heenreis

De meest files tussen Lyon en Bollène zijn tegenwoordig zowel op zaterdag ochtend/middag als ook de vrijdag. Indien men tussen 7.00-9.00 uur  (van huis uit) vertrekt en rond 18.00-19.00 uur bij ons aankomt, hebben de meeste gasten ervaren dat er nauwelijks sprake is van file. Men rijdt achter de file aan (die meestal vanaf 16.00 uur verdwijnt). Zie meer van de verkeersvoorspelling op de franse website Bison Futé. Voorkomen van files op de terugreis worden tijdens het verblijf besproken.

Muggen 

Dit jaar hebben we te maken met kleine muggen die moeilijk zijn te bestrijden. We raden iedereen aan om DEET 50% (of iets vergelijkbaar) te kopen zodat de kans om gestoken te worden klein is. Neem ook een product tegen de jeuk mee als je toch gestoken wordt.

Boodschappen doen voor aankomst.

Op de route vanuit Bollène naar Roaix treft men even buiten Tullette een U Express aan waar men tot 19.30 uur boodschappen kan doen en waar ook (goedkoop) getankt kan worden. In Vaison-la Romaine (5 km van Roaix) zijn diverse winkels (Lidl, Super-U, Intermarché, Aldi) geopend tot 19.30 uur. In iedere huis is een 2 liter fles drinkwater aanwezig bij aankomst; echter we raden aan om meerdere flessen te kopen. Zondags zijn de winkels tot 12.30 open. 

Pizza Mika

Op woensdag vanaf 18.30 uur staat Pizza Mika in Roaix (tegenover de tabakzaak) met heerlijke grote Pizza's (40 cm). Je kunt hem vanaf 18.00 uur bellen voor het reserveren van pizza's. Tel 065150998